Etli Sebzeli Güveç
MALZEMELER:
YAPILIŞI;
Sebzeleri küp küp doğrayalım.
Su hariç bütün malzemeleri karıştıralım.
En az 6 saat dinlendirelim.
Suyunu ekleyelim ve güvece alalım. Ağzını kapatalim.
230 derecede 1.30 saat pişirelim
Son 15 dk agzini acip pişirelim .
Afiyet olsun.
- 1 kg kuzu kuşbaşı
- 4 adet domates
- 2 adet kapya
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet soğan
- 2 adet patlıcan
- 5-6 diş sarımsak
- Zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1.5 çay bardağı su
- Kekik
- Biberiye
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Zerdeçal
YAPILIŞI;
Sebzeleri küp küp doğrayalım.
Su hariç bütün malzemeleri karıştıralım.
En az 6 saat dinlendirelim.
Suyunu ekleyelim ve güvece alalım. Ağzını kapatalim.
230 derecede 1.30 saat pişirelim
Son 15 dk agzini acip pişirelim .
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder