Etli Sebzeli Güveç

MALZEMELER:

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 4 adet domates
  • 2 adet kapya
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan 
  • 2 adet patlıcan 
  • 5-6 diş sarımsak
  • Zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1.5 çay bardağı su
  • Kekik
  • Biberiye 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Zerdeçal

 YAPILIŞI;

Sebzeleri küp küp doğrayalım.
Su hariç bütün malzemeleri karıştıralım.
En az 6 saat dinlendirelim.
Suyunu ekleyelim ve güvece alalım. Ağzını kapatalim.
230 derecede 1.30 saat pişirelim
Son 15 dk agzini acip pişirelim .
Afiyet olsun.






Yorumlar

Popüler Yayınlar