Ispanaklı Bükme
Malzemeler:
- 3 bardak süt
- 1 bardak sıcak su
- 2 yumurta
- 2 kaşık elma sirkesi
- 1 kaşık şeker
- 1 kaşık tuz
- 2 kaşık margarin veya teryağı
- 1 çay bardağı çiçek yağı
- aldığı kadar un
Üzeri için;
- yumurta sarısı ve yarim çay bardağı sıvı yağ
İç harcı :
- 1 kg ıspanak
- 2 havuç
- 2 kabak
- 1 soğan
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım. Yavaş yavaş unumuzu ekleyelim. Yoğuralım. Çok sert bir hamur olmayacak . 30 dk dinlenmeye bırakalım.
İç malzemelerini ince bir şekilde doğrayalım. Tavada ıspanak hariç diğerlerini biraz kavuralım. En son altını kapatıp ıspanağı ekleyip karıştıralım. İçine tuz karabiber kırmızı biber ekleyelim. Dinlenen hamurumuzdan peziler yapalım. Yuvarlak şekilde açalım. Içine soğuyan malzemeden bolca koyalım. İstediğimiz şekli verelim. Benim verdiğim şekilde biraz ince ve kıtır oluyor. Üzerine sosunu sürelim. 180 derecede alt -üst kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder